Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır ?

Duvar Kağıdı Uygulama

Duvar Kağıdı Kaplamaya Hazırlık:

Duvar kağıtlarını temiz yüzeylerde uygulamak çok kolaydır. Fakat zemin eski veya hatalıysa, sağlıklı bir sonuç almak için duvar kağıtlarını uygulamadan önce, duvardaki kabarmalar, çatlaklar, eski duvar kağıtları kalıntıları, duvardaki nem ve su problemleri çözülmelidir. 

Yine duvara uygulanmış olan boyalarda da dökülmeler olabileceği için bu tip dökülmeler olan duvarlarda da yapılacak uygulamalar da iyi sonuç vermeyebilir ve duvar kağıtlarının duvara iyi yapışmasını engelleyebilir. Bu durumlarla karşılaşmamak için boya kalıntılarını duvar kağıtlarını yapıştırmadan önce duvardan kazımak yada başka bir kaplama malzemesiyle duvarı kaplayarak zemini sağlamlaştırmak gerekmektedir. 

Duvar Kağıdı İçin İyi Bir Zemin Nasıl Olmalıdır:

Duvar Kağıtları yapılacak duvarın, öncelikle alçı çekilip zımparası yapılarak pürüzsüz ve temiz bir duvar haline getirilmesi gerekmektedir. Alçı işlemi yapıldıktan sonra duvara, duvar kağıtlarının rengine en yakın renk seçilerek astar boya uygulaması yapılmalıdır. Duvar Kağıtlarının duvara mukavemetli bir şekilde yapışıp uzun yıllar kullanabilmeniz için duvarın kuru ve temiz olması birinci önceliktir.

Duvar Kağıtları Kesimi:

Duvar kağıtları kesiminde dikkat edilecek tek husus, duvar kağıtlarını duvardan 5-10 cm daha fazla kesmekdir. Bu şekilde daha sonradan, fazlalıkları keserek, doğru ve istenilen ölçüdeki kağıda sahip olabiliriz.

 

Duvar Kağıdı Tutkalının Hazırlanışı:

Toz halinde bulunmakta olan tutkalı 1/40 oranında yani 100 gram toz tutkala 4 litre su ile 5-10 dakika boyunca karıştırarak sıvı hale getiririz. Sıvı hale getirdiğimiz tutkalımızı en az 45 dakika jöle kıvamına gelene kadar bekletiriz. 45 dakika bekleyerek yapışma özelliği kazanan tutkalımız kullanıma hazır hale gelmiş olacaktır.

Kullanıma hazır hale gelen tutkalı duvar kağıdına sürdükten sonra 5-10 dakika kadar bekletiriz, bu esnada duvar kağıdı tutkalı iyice emerek duvara yapışmaya hazır hale gelecektir.

Duvar Kağıdı Tutkalının Uygulaması:

Kesilmiş duvar kağıtları masa veya yere, kağıdın zarar görmeyeceği temiz bir zemine yatırılmalıdır. Daha sonra duvar kağıdı tutkalı, ortadan yanlara doğru yumuşak fırça darbeleriyle iyice kağıda yedirilmelidir. Kağıdın her tarafına, tutkalın uygulandığından emin olduktan sonra, kağıdı içe doğru katlarız.

 

Duvar Kağıdını Katlama:

Duvar kağıtları yapıştırıcı sürdükten sonra, yapıştırıcı sürülmüş iç yüzeyler birbirine bakacak şekilde sol ve sağ taraftan ortaya doğru katlarız. Bu şekilde duvar kağıtlarını duvara yapıştırana kadar kısa bir süre bekletiriz.

 

Duvar Kağıtlarını Duvara Yapıştırma:

Duvar kağıtları duvara yapıştırılırken genelde kural aydınlık kısımdan karanlık kısımlara doğrudur. Bunun anlamı, önce pencereli duvarlardan başlayarak iç duvarlara doğru uygulama yapılmalıdır. Burada ilk yapıştırılacak kağıdın duvara tamamen dik doğrultuda uygulanması çok önemlidir. Bu açıyı tam olarak yakalamak için bir duvar terazisinden faydalanılabilir. Diğer duvar kağıtları bunu takip edeceğinden ilk duvar kağıtlarının yapıştırma uygulaması çok önemlidir.

 

Duvar Kağıtlarını Duvara Uygulama:

Yere 90 derece tamamen dik bir açıdan duvara yerleştirdiğimiz duvar kağıdını, duvara iyice yapıştırmak için, duvar kağıtları spatulası ve duvar kağıtları fırçası ile hafifçe bastırarak, duvara iyice yapıştırmalıyız.

 

Duvar Kağıtlarının Kuruması:

Duvar kağıtları uygulamasında ani kurumalara engel olunması açısından ortamdaki pencere ve kapıların kapalı olması gerekmektedir. Diğer bir deyişle duvar kağıtlarının ani kurumasına engel olunmalıdır. Aksi halde duvar kağıtlarının ani kurumasından dolayı ek yerlerinde ki çekmeler sonucu açılmalar olabilir.

 

3 Boyutlu Duvar Kağıtlarının Uygulama Şablonu

 

 

3 Boyutlu Duvar Kağıtları Özellikleri

Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır

Sık Sorulan Sorular

Duvar Kağıdı Modelleri

Duvar Kağıtları Çeşitleri